Persbericht

Zeist, 8 december 2022

Dag van de Kerstkaart versterkt de trend om eerder kaarten te versturen.

Evenals de twee voorgaande jaren is ook dit jaar de verkoop van kerstkaarten vroeg op gang gekomen. Daarbij wordt niet bezuinigd, want juist de duurdere kaarten vliegen de winkel uit. Die trend wordt versterkt door de Dag van de Kerstkaart die dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt. De organiserende Vereniging Wenskaart Nederland wil hiermee bereiken dat consumenten een grotere keuze hebben uit het kerstkaartenassortiment in de winkel èn dat ze zeker weten dat hun kerstkaart op tijd bezorgd wordt. De eerste editie van de Dag van de Kerstkaart begon donderdagochtend 8 december op de hoofdkantoren van Primera, CIGO/de Giftclub, Hallmark, Paperclip, PostNL en Audax Retail. De medewerkers van deze ‘wenskaart’ bedrijven schreven daar hun eerste kerstkaarten. Die kaarten werden verzameld op de centrale kick-of van deze dag.

“Het sturen van kerstkaarten is een mooie traditie. Als Wenskaart Nederland hebben we onder andere als doel deze traditie bij alle Nederlanders onder de aandacht te brengen. Daarom organiseren we op donderdag 8 december 2022 voor de allereerste keer de Dag van de Kerstkaart. Met deze dag willen we zoveel mogelijk mensen stimuleren om al vroeg hun kerstkaarten te schrijven en te versturen. Zodat we zo lang mogelijk met elkaar genieten van een sfeervol huis vol met vrolijke, persoonlijke kerstkaarten.”, aldus Jan Willem Koch, voorzitter van de Vereniging Wenskaart. Hij overhandigde donderdagmiddag alle geschreven kaarten aan de kerstman, die beloofde deze direct af te leveren in het dichtstbijzijnde PostNL sorteercentrum.

Einde persbericht

De Dag van de Kerstkaart is een nieuw initiatief van de Vereniging Wenskaart Nederland.

Bij Wenskaart NL zijn aangesloten de winkelketens: Blz., CIGO, Giftclub, Primera, deuitgevers: Aardkaart, The Art Group, Artige, Cardeau, Context Cards, Greetz, Hallmark, Paperclip Cards, Touché Cards, TMS, Zone en PostNL.

Voor meer informatie:

Gert Koudijs, tel: 06-518.06.423

bureau@wenskaartnederland.nl

Dag van de Kerstkaart